AWS Interview Questions
Q1)
What is AWS?
Answer: AWS stands for Amazon Web Services. AWS is a platform
that provides on-demand resources for hosting web services, storage,
networking, databases and other resources over the internet with a
pay-as-you-go pricing.
Q2)
What are the components of AWS?
Answer:EC2 – Elastic Compute Cloud, S3 – Simple Storage Service,
Route53, EBS – Elastic Block Store, Cloudwatch, Key-Paris are few of the
components of AWS.
Q3)
What are key-pairs?
Answer:Key-pairs are secure login information for your
instances/virtual machines. To connect to the instances we use key-pairs that
contain a public-key and private-key.
Q4)
What is S3?
Answer:S3 stands for Simple Storage Service. It is a storage
service that provides an interface that you can use to store any amount of data,
at any time, from anywhere in the world. With S3 you pay only for what you use
and the payment model is pay-as-you-go.
Q5)
What are the pricing models for EC2instances?
Answer:The different pricing model for EC2 instances are as
below,
· On-demand
· Reserved
· Spot
· Scheduled
· Dedicated
Q6)
What are the types of volumes for EC2 instances?
Answer:
· There
are two types of volumes,
· Instance
store volumes
· EBS –
Elastic Block Stores
Q7)
What are EBS volumes?
Answer:EBS stands for Elastic Block Stores. They are persistent
volumes that you can attach to the instances. With EBS volumes, your data will
be preserved even when you stop your instances, unlike your instance store
volumes where the data is deleted when you stop the instances.
Q8)
What are the types of volumes in EBS?
Answer:Following are the types of volumes in EBS,
· General
purpose
· Provisioned
IOPS
· Magnetic
· Cold
HDD
· Throughput
optimized
Q9)
What are the different types of instances?
Answer: Following are the types of instances,
· General
purpose
· Computer
Optimized
· Storage
Optimized
· Memory
Optimized
· Accelerated
Computing
Q10)
What is an auto-scaling and what are the components?
Answer: Auto scaling allows you to automatically scale-up and
scale-down the number of instances depending on the CPU utilization or memory
utilization. There are 2 components in Auto scaling, they are Auto-scaling
groups and Launch Configuration.
Q11)
What are reserved instances?
Answer: Reserved instances are the instance that you can reserve
a fixed capacity of EC2 instances. In reserved instances you will have to get
into a contract of 1 year or 3 years.
Q12)What
is an AMI?
Answer: AMI stands for Amazon Machine Image. AMI is a template
that contains the software configurations, launch permission and a block device
mapping that specifies the volume to attach to the instance when it is
launched.
Q13)
What is an EIP?
Answer: EIP stands for Elastic IP address. It is designed for
dynamic cloud computing. When you want to have a static IP address for your
instances when you stop and restart your instances, you will be using EIP
address.
Q14)
What is Cloudwatch?
Answer: Cloudwatch is a monitoring tool that you can use to
monitor your various AWS resources. Like health check, network, Application,
etc.
Q15)
What are the types in cloudwatch?
Answer: There are 2 types in cloudwatch. Basic monitoring and
detailed monitoring. Basic monitoring is free and detailed monitoring is
chargeable.
Q16)
What are the cloudwatch metrics that are available for EC2 instances?
Answer: Diskreads, Diskwrites, CPU utilization,
networkpacketsIn, networkpacketsOut, networkIn, networkOut, CPUCreditUsage,
CPUCreditBalance.
Q17)
What is the minimum and maximum size of individual objects that you can store
in S3
Answer: The minimum size of individual objects that you can
store in S3 is 0 bytes and the maximum bytes that you can store for individual
objects is 5TB.
Q18)
What are the different storage classes in S3?
Answer: Following are the types of storage classes in S3,
· Standard
frequently accessed
· Standard
infrequently accessed
· One-zone
infrequently accessed.
· Glacier
· RRS –
reduced redundancy storage
Q19)
What is the default storage class in S3?
Answer: The default storage class in S3 in Standard frequently
accessed.
Q20)
What is glacier?
Answer: Glacier is the back up or archival tool that you use to
back up your data in S3.
Q21)
How can you secure the access to your S3 bucket?
Answer: There are two ways that you can control the access to
your S3 buckets,
· ACL –
Access Control List
· Bucket
polices
Q22)
How can you encrypt data in S3?
Answer: You can encrypt the data by using the below methods,
· Server
Side Encryption – S3 (AES 256 encryption)
· Server
Side Encryption – KMS (Key management Service)
· Server
Side Encryption – C (Client Side)
Q23)
What are the parameters for S3 pricing?
Answer: The pricing model for S3 is as below,
· Storage
used
· Number
of requests you make
· Storage
management
· Data
transfer
· Transfer
acceleration
Q24)
What is the pre-requisite to work with Cross region replication in S3?
Answer: You need to enable versioning on both source bucket and
destination to work with cross region replication. Also both the source and
destination bucket should be in different region.
Q25)
What are roles?
Answer: Roles are used to provide permissions to entities that
you trust within your AWS account. Roles are users in another account. Roles
are similar to users but with roles you do not need to create any username and
password to work with the resources.
Q26)
What are policies and what are the types of policies?
Answer: Policies are permissions that you can attach to the
users that you create. These policies will contain that access that you have
provided to the users that you have created. There are 2 types of policies.
· Managed
policies
· Inline
policies
Q27)
What is cloudfront?
Answer: Cloudfront is an AWS web service that provided
businesses and application developers an easy and efficient way to distribute
their content with low latency and high data transfer speeds. Cloudfront is
content delivery network of AWS.
Q28)
What are edge locations?
Answer: Edge location is the place where the contents will be
cached. When a user tries to access some content, the content will be searched
in the edge location. If it is not available then the content will be made
available from the origin location and a copy will be stored in the edge
location.
Q29)
What is the maximum individual archive that you can store in glacier?
Answer: You can store a maximum individual archive of upto 40
TB.
Q30)
What is VPC?
Answer: VPC stands for Virtual Private Cloud. VPC allows you to
easily customize your networking configuration. VPC is a network that is
logically isolated from other network in the cloud. It allows you to have your
own IP address range, subnets, internet gateways, NAT gateways and security
groups.
Q31)
What is VPC peering connection?
Answer: VPC peering connection allows you to connect 1 VPC with
another VPC. Instances in these VPC behave as if they are in the same network.
Q32)
What are NAT gateways?
Answer: NAT stands for Network Address Translation. NAT gateways
enables instances in a private subnet to connect to the internet but prevent
the internet from initiating a connection with those instances.
Q33)
How can you control the security to your VPC?
Answer: You can use security groups and NACL (Network Access
Control List) to control the security to your
VPC.
Q34)
What are the different types of storage gateway?
Answer: Following are the types of storage gateway.
· File
gateway
· Volume
gateway
· Tape
gateway
Q35)
What is a snowball?
Answer: Snowball is a data transport solution that used source
appliances to transfer large amounts of data into and out of AWS. Using
snowball, you can move huge amount of data from one place to another which
reduces your network costs, long transfer times and also provides better
security.
Q36)
What are the database types in RDS?
Answer: Following are the types of databases in RDS,
· Aurora
· Oracle
· MYSQL
server
· Postgresql
· MariaDB
· SQL
server
Q37)
What is a redshift?
Answer: Amazon redshift is a data warehouse product. It is a
fast and powerful, fully managed, petabyte scale data warehouse service in the
cloud.
Q38) What is SNS?
Answer: SNS stands for
Simple Notification Service. SNS is a web service that makes it easy to
notifications from the cloud. You can set up SNS to receive email notification
or message notification.
Q39)
What are the types of routing polices in route53?
Answer: Following are the types of routing policies in route53,
· Simple
routing
· Latency
routing
· Failover
routing
· Geolocation
routing
· Weighted
routing
· Multivalue
answer
Q40)
What is the maximum size of messages in SQS?
Answer: The maximum size of messages in SQS is 256 KB.
Q41)
What are the types of queues in SQS?
Answer: There are 2 types of queues in SQS.
· Standard
queue
· FIFO
(First In First Out)
Q42)
What is multi-AZ RDS?
Answer: Multi-AZ (Availability Zone) RDS allows you to have a
replica of your production database in another availability zone. Multi-AZ
(Availability Zone) database is used for disaster recovery. You will have an
exact copy of your database. So when your primary database goes down, your
application will automatically failover to the standby database.
Q43)
What are the types of backups in RDS database?
Answer: There are 2 types of backups in RDS database.
· Automated
backups
· Manual
backups which are known as snapshots.
Q44)
What is the difference between security groups and network access control list?
Answer:
|
Security Groups |
Network access control list |
|
Can control the access at the instance level |
Can control access at the subnet level |
|
Can add rules for “allow” only |
Can add rules for both “allow” and “deny” |
|
Evaluates all rules before allowing the traffic |
Rules are processed in order number when allowing traffic. |
|
Can assign unlimited number of security groups |
Can assign upto 5 security groups. |
|
Statefull filtering |
Stateless filtering |
Q45)
What are the types of load balancers in EC2?
Answer: There are 3 types of load balancers,
· Application
load balancer
· Network
load balancer
· Classic
load balancer
Q46)
What is and ELB?
Answer: ELB stands for Elastic Load balancing. ELB automatically
distributes the incoming application traffic or network traffic across multiple
targets like EC2, containers, IP addresses.
Q47)
What are the two types of access that you can provide when you are creating
users?
Answer: Following are the two types of access that you can
create.
· Programmatic
access
· Console
access
Q48)
What are the benefits of auto scaling?
Answer: Following are the benefits of auto scaling
· Better
fault tolerance
· Better
availability
· Better
cost management
Q49)
What are security groups?
Answer: Security groups acts as a firewall that contains the
traffic for one or more instances. You can associate one or more security
groups to your instances when you launch then. You can add rules to each
security group that allow traffic to and from its associated instances. You can
modify the rules of a security group at any time, the new rules are
automatically and immediately applied to all the instances that are
associated with the security group
Q50)
What are shared AMI’s?
Answer: Shared AMI’s are the AMI that are created by other
developed and made available for other developed to use.
Q51)What
is the difference between the classic load balancer and application load
balancer?
Answer: Dynamic port mapping, multiple port multiple
listeners is used in Application Load Balancer, One port one listener is
achieved via Classic Load Balancer
Q52)
By default how many Ip address does aws reserve in a subnet?
Answer: 5
Q53)
What is meant by subnet?
Answer: A large section of IP Address divided in to chunks are
known as subnets
Q54)
How can you convert a public subnet to private subnet?
Answer: Remove IGW & add NAT
Gateway, Associate subnet in Private route table
Q55)
Is it possible to reduce a ebs volume?
Answer: no it’s not possible, we can increase it but not reduce
them
Q56)
What is the use of elastic ip are they charged by AWS?
Answer: These are ipv4 address which are used to
connect the instance from internet, they are charged if the instances are
not attached to it
Q57)
One of my s3 is bucket is deleted but i need to restore is there any possible
way?
Answer: If versioning is enabled we can easily restore them
Q58)
When I try to launch an ec2 instance i am getting Service limit exceed,
how to fix the issue?
Answer: By default AWS offer service limit of 20 running
instances per region, to fix the issue we need to contact AWS support to increase
the limit based on the requirement
Q59)
I need to modify the ebs volumes in Linux and windows is it possible
Answer: yes its possible from console use modify volumes in
section give the size u need then for windows go to disk management for Linux mount
it to achieve the modification
Q60)
Is it possible to stop a RDS instance, how can I do that?
Answer: Yes it’s possible to stop rds. Instance which are
non-production and non multi AZ’s
Q61)
What is meant by parameter groups in rds. And what is the use of it?
Answer: Since RDS is a managed service AWS offers a wide set
of parameter in RDS as parameter group which is modified as per
requirement
Q62)
What is the use of tags and how they are useful?
Answer: Tags are used for identification and grouping AWS
Resources
Q63)
I am viewing an AWS Console but unable to launch the instance, I receive an IAM
Error how can I rectify it?
Answer: As AWS user I don’t have access to use it, I need to
have permissions to use it further
Q64)
I don’t want my AWS Account id to be exposed to users how can I avoid it?
Answer: In IAM console there is option as sign in url
where I can rename my own account name with AWS account
Q65)
By default how many Elastic Ip address does AWS Offer?
Answer: 5 elastic ip per region
Q66)
You are enabled sticky session with ELB. What does it do with your instance?
Answer: Binds the user session with a specific instance
Q67)
Which type of load balancer makes routing decisions at either the transport
layer or the
Application
layer and supports either EC2 or VPC.
Answer: Classic Load Balancer
Q68)
Which is virtual network interface that you can attach to an instance in a
VPC?
Answer: Elastic Network Interface
Q69)
You have launched a Linux instance in AWS EC2. While configuring security
group, you
Have
selected SSH, HTTP, HTTPS protocol. Why do we need to select SSH?
Answer: To verify that there is a rule that allows traffic from
EC2 Instance to your computer
Q70)
You have chosen a windows instance with Classic and you want to make some
change to the
Security
group. How will these changes be effective?
Answer: Changes are automatically applied to windows instances
Q71)
Load Balancer and DNS service comes under which type of cloud service?
Answer: IAAS-Storage
Q72)
You have an EC2 instance that has an unencrypted volume. You want to create
another
Encrypted
volume from this unencrypted volume. Which of the following steps can achieve
this?
Answer: Create a snapshot of the unencrypted volume (applying
encryption parameters), copy the. Snapshot and create a volume from the
copied snapshot
Q73)
Where does the user specify the maximum number of instances with the auto
scaling Commands?
Answer: Auto scaling Launch Config
Q74)
Which are the types of AMI provided by AWS?
Answer: Instance Store backed, EBS Backed
Q75)
After configuring ELB, you need to ensure that the user requests are always
attached to a Single instance. What setting can you use?
Answer: Sticky session
Q76)
When do I prefer to Provisioned IOPS over the Standard RDS storage?
Answer:If you have do batch-oriented is workloads.
Q77) If
I am running on my DB Instance a Multi-AZ deployments, can I use to the stand
by the DB Instance for read or write a operation along with to primary DB
instance?
Answer: Primary db instance does not working.
Q78)
Which the AWS services will you use to the collect and the process e-commerce
data for the near by real-time analysis?
Answer: Good of Amazon DynamoDB.
Q79) A
company is deploying the new two-tier an web application in AWS. The company
has to limited on staff and the requires high availability, and the application
requires to complex queries and table joins. Which configuration provides to
the solution for company’s requirements?
Answer: An web application provide on Amazon DynamoDB
solution.
Q80)
Which the statement use to cases are suitable for Amazon DynamoDB?
Answer:The storing metadata for the Amazon S3 objects& The
Running of relational joins and complex an updates.
Q81)
Your application has to the retrieve on data from your user’s mobile take every
5 minutes and then data is stored in the DynamoDB, later every day at the
particular time the data is an extracted into S3 on a per user basis and then
your application is later on used to visualize the data to user. You are the
asked to the optimize the architecture of the backend system can to lower cost,
what would you recommend do?
Answer: Introduce Amazon Elasticache to the cache reads
from the Amazon DynamoDB table and to reduce the provisioned read throughput.
Q82)
You are running to website on EC2 instances can deployed across multiple
Availability Zones with an Multi-AZ RDS MySQL Extra Large DB Instance etc. Then
site performs a high number of the small reads and the write per second and the
relies on the eventual consistency model. After the comprehensive tests you
discover to that there is read contention on RDS MySQL. Which is the best
approaches to the meet these requirements?
Answer:The Deploy Elasti Cache in-memory cache is running
in each availability zone and Then Increase the RDS MySQL Instance size and the
Implement provisioned IOPS.
Q83) An
startup is running to a pilot deployment of around 100 sensors to the measure
street noise and The air quality is urban areas for the 3 months. It was noted
that every month to around the 4GB of sensor data are generated. The company
uses to a load balanced take auto scaled layer of the EC2 instances and a RDS
database with a 500 GB standard storage. The pilot was success and now they
want to the deploy take atleast 100K sensors.let which to need the supported by
backend. You need to the stored data for at least 2 years to an analyze it.
Which setup of following would you be prefer?
Answer: The Replace the RDS instance with an 6 node
Redshift cluster with take 96TB of storage.
Q84)
Let to Suppose you have an application where do you have to render
images and also do some of general computing. which service will be best fit
your need?
Answer:Used on Application Load Balancer.
Q85)
How will change the instance give type for the instances, which are the running
in your applications tier and Then using Auto Scaling. Where will you change it
from areas?
Answer: Changed to Auto Scaling launch configuration areas.
Q86)
You have an content management system running on the Amazon EC2 instance that
is the approaching 100% CPU of utilization. Which option will be reduce load on
the Amazon EC2 instance?
Answer: Let Create a load balancer, and Give register the
Amazon EC2 instance with it.
Q87)
What does the Connection of draining do?
Answer: The re-routes traffic from the instances which are
to be updated (or) failed an health to check.
Q88)
When the instance is an unhealthy, it is do terminated and replaced with an new
ones, which of the services does that?
Answer: The survice make a fault tolerance.
Q89)
What are the life cycle to hooks used for the AutoScaling?
Answer: They are used to the put an additional taken
wait time to the scale in or scale out events.
Q90) An
user has to setup an Auto Scaling group. Due to some issue the group has to
failed for launch a single instance for the more than 24 hours. What will be
happen to the Auto Scaling in the condition?
Answer: The auto Scaling will be suspend to the scaling
process.
Q91)
You have an the EC2 Security Group with a several running to EC2 instances. You
changed to the Security of Group rules to allow the inbound traffic on a new
port and protocol, and then the launched a several new instances in the same of
Security Group.Such the new rules apply?
Answer:The Immediately to all the instances in security groups.
Q92) To
create an mirror make a image of your environment in another region for the
disaster recoverys, which of the following AWS is resources do not need to be
recreated in second region?
Answer: May be the selected on Route 53 Record Sets.
Q93) An
customers wants to the captures all client connections to get information from
his load balancers at an interval of 5 minutes only, which cal select
option should he choose for his application?
Answer: The condition should be Enable to AWS CloudTrail
for the loadbalancers.
Q94)
Which of the services to you would not use to deploy an app?
Answer: Lambda app not used on deploy.
Q95)
How do the Elastic Beanstalk can apply to updates?
Answer: By a duplicate ready with a updates prepare before
swapping.
Q96) An
created a key in the oregon region to encrypt of my data in North Virginia
region for security purposes. I added to two users to the key and the external
AWS accounts. I wanted to encrypt an the object in S3, so when I was tried,
then key that I just created is not listed.What could be reason&solution?
Answer:The Key should be working in the same region.
Q97) As
a company needs to monitor a read and write IOPS for the AWS MySQL RDS instances
and then send real-time alerts to the operations of team. Which AWS services to
can accomplish this?
Answer:The monitoring on Amazon CloudWatch
Q98) The organization that is currently using the consolidated billing has to
recently acquired to another company that already has a number of the AWS
accounts. How could an Administrator to ensure that all the AWS accounts, from
the both existing company and then acquired company, is billed to the single
account?
Answer: All Invites take acquired the company’s AWS account to join
existing the company’s of organization by using AWS
Organizations.
Q99)
The user has created an the applications, which will be hosted on the EC2. The
application makes calls to the Dynamo DB to fetch on certain data. The application
using the DynamoDB SDK to connect with the EC2 instance. Which of
respect to best practice for the security in this scenario?
Answer: The user should be attach an IAM
roles with the DynamoDB access to EC2 instance.
Q100)
You have an application are running on EC2 Instance, which will allow users to
download the files from a private S3 bucket using the pre-assigned URL. Before
generating to URL the Q101) application should be verify the
existence of file in S3. How do the application use the AWS
credentials to access S3 bucket securely?
Answer:An Create an IAM role for the EC2
that allows list access to objects in S3 buckets. Launch
to instance with this role, and retrieve an
role’s credentials from EC2 Instance make metadata.
Q101)
You use the Amazon CloudWatch as your primary monitoring system
for web application. After a recent to software deployment, your
users are to getting Intermittent the 500 Internal Server to the Errors, when
you using web application. You want to create the
CloudWatch alarm, and notify the on-call engineer let when these
occur. How can you accomplish the using the AWS services?
Answer: An Create a CloudWatch get Logs
to group and A define metric filters that assure capture 500 Internal
Servers should be Errors. Set a CloudWatch alarm on the
metric and By Use of Amazon Simple to create a Notification Service to
notify an the on-call engineers when prepare CloudWatch
alarm is triggered.
Q102)
You are designing a multi-platform of web application for the AWS. The
application will run on the EC2 instances and Till will be accessed from PCs,
tablets and smart phones.Then Supported accessing a platforms are Windows,
MACOS, IOS and Android. They Separate sticky sessions and SSL certificate took
setups are required for the different platform types. Which do describes the
most cost effective and Like performance efficient the architecture
setup?
Answer:Assign to multiple ELBs an EC2 instance
or group of EC2 take instances running to common component
of the web application, one ELB change for each
platform type.Take Session will be stickiness and SSL termination are done
for the ELBs.
Q103)
You are migrating to legacy client-server application for AWS. The application
responds to a specific DNS visible domain (e.g. www.example.com) and server
2-tier architecture, with multiple application for the servers and the database
server. Remote clients use to TCP to connect to the application of servers. The
application servers need to know the IP address of clients in order to
the function of properly and are currently taking of that information
from TCP socket. A Multi-AZ RDS MySQL instance to will be used for
database. During the migration you change the application code but you
have file a change request. How do would you implement the architecture on the
AWS in order to maximize scalability and high availability?
Answer: File a change request to get implement of Proxy
Protocol support in the application. Use of ELB with TCP Listener and A Proxy
Protocol enabled to distribute the load on two application
servers in the different AZs.
Q104)
Your application currently is leverages AWS Auto Scaling to the grow
and shrink as a load Increases/decreases and has been performing as well. Your
marketing a team expects and steady ramp up in traffic to follow an
upcoming campaign that will result in 20x growth in the traffic over 4 weeks.
Your forecast for approximate number of the Amazon EC2 instances
necessary to meet peak demand is 175. What should be
you do avoid potential service disruptions during the ramp up
traffic?
Answer: Check the service limits in the Trusted Advisors
and adjust as necessary, so that forecasted count remains within
the limits.
Q105)
You have a web application running on the six Amazon EC2 instances, consuming
about 45% of resources on the each instance. You are using the auto-scaling to
make sure that a six instances are running at all times. The number of requests
this application processes to consistent and does not experience to spikes.
Then application are critical to your business and you want to high
availability for at all times. You want to the load be distributed evenly has
between all instances. You also want to between use same Amazon Machine Image
(AMI) for all instances. Which are architectural choices should you make?
Answer: Deploy to 3 EC2 instances in one
of availability zone and 3 in another availability of zones and to
use of Amazon Elastic is Load Balancer.
Q106)
You are the designing an application that a contains protected health
information. Security and Then compliance requirements for your application
mandate that all protected to health information in application use to
encryption at rest and in the transit module. The application to uses an
three-tier architecture. where should data flows through the load balancers
and is stored on the Amazon EBS volumes for the processing, and the results are
stored in the Amazon S3 using a AWS SDK. Which of the options satisfy
the security requirements?
Answer: Use TCP load balancing on load balancer system, SSL
termination on Amazon to create EC2 instances, OS-level disk take
encryption on Amazon EBS volumes, and The amazon S3 with server-side
to encryption and Use the SSL termination on load balancers, an SSL listener on
the Amazon to create EC2 instances, Amazon EBS encryption on the EBS volumes
containing the PHI, and Amazon S3 with a server-side of encryption.
Q107)
An startup deploys its create photo-sharing site in a VPC. An elastic load
balancer distributes to web traffic across two the subnets. Then the load
balancer session to stickiness is configured to use of AWS-generated session
cookie, with a session TTL of the 5 minutes. The web server to change Auto
Scaling group is configured as like min-size=4, max-size=4. The startup is the
preparing for a public launchs, by running the load-testing software
installed on the single Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) instance to running
in us-west-2a. After 60 minutes of load-testing, the web server logs of show
the following:WEBSERVER LOGS | # of HTTP requests to from load-tester system |
# of HTTP requests to from private on beta users || webserver #1 (subnet
an us-west-2a): | 19,210 | 434 | webserver #2 (subnet an us-west-2a): | 21,790
| 490 || webserver #3 (subnet an us-west-2b): | 0 | 410 || webserver #4 (subnet
an us-west-2b): | 0 | 428 |Which as recommendations can be help of ensure
that load-testing HTTP requests are will evenly distributed across to four web
servers?
Answer:Result of cloud is re-configure the
load-testing software to the re-resolve DNS for each web request.
Q108)
To serve the Web traffic for a popular product to your chief financial officer
and IT director have purchased 10 m1.large heavy utilization of Reserved
Instances (RIs) evenly put spread across two availability zones: Route 53 are
used to deliver the traffic to on Elastic Load Balancer (ELB). After the
several months, the product grows to even more popular and you need to
additional capacity As a result, your company that purchases two c3.2xlarge
medium utilization RIs You take register the two c3.2xlarge instances on with
your ELB and quickly find that the ml of large instances at 100% of capacity
and the c3.2xlarge instances have significant to capacity that’s can unused
Which option is the most of cost effective and uses EC2 capacity most
of effectively?
Answer: To use a separate ELB for the
each instance type and the distribute load to ELBs with a Route 53
weighted round of robin.
Q109)
An AWS customer are deploying an web application that is
the composed of a front-end running on the Amazon EC2 and confidential data
that are stored on the Amazon S3. The customer security policy is that all
accessing operations to this sensitive data must authenticated and
authorized by centralized access to management system that is
operated by separate security team. In addition, the web application
team that be owns and administers the EC2 web front-end instances are
prohibited from having the any ability to access data that
circumvents this centralized access to management system. Which are
configurations will support these requirements?
Answer:The configure to the web application get authenticate
end-users against the centralized access on the
management system. Have a web application provision trusted to users STS
tokens an entitling the download of the approved data directly from a
Amazon S3.
Q110) A
Enterprise customer is starting on their migration to the cloud, their
main reason for the migrating is agility and they want to the make their
internal Microsoft active directory available to the
many applications running on AWS, this is so internal users for only have
to remember one set of the credentials and as a central point of user take
control for the leavers and joiners. How could they
make their actions the directory secures and the highly available
with minimal on-premises on infrastructure changes in the most cost and
the time-efficient way?
Answer: By Using a VPC, they could be create an
the extension to their data center and to make use of
resilient hardware IPSEC on tunnels, they could then have two domain consider
to controller instances that are joined to the existing domain and reside
within the different subnets in the different availability zones.
Q111)
What is Cloud Computing?
Answer:Cloud computing means it provides services to access
programs, application, storage, network, server over the internet through
browser or client side application on your PC, Laptop, Mobile by the end user
without installing, updating and maintaining them.
Cloud computing is a cloud platform service that provides you with theon-demand
services that can range from compute, databases, storage, networking,
applications and so on. Cloud computing follows your pay-as-you-go model where
you are going to pay only for what you are using.
Q112)
Why we go for Cloud Computing?
Answer:
· Lower
computing cost
· Improved
Performance
· No IT
Maintenance
· Business
connectivity
· Easily
upgraded
· Device
Independent
Q113)
What are the deployment models using in Cloud?
Answer:
· Private
Cloud
· Public
Cloud
· Hybrid
cloud
· Community
cloud 4
Q114)
Explain Cloud Service Models?
Answer: SAAS (Software as a Service): It is software
distribution model in which application are hosted by a vendor over the
internet for the end user freeing from complex software and hardware
management. (Ex: Google drive, drop box)
PAAS (Platform as a Service): It provides platform and environment to allow
developers to build applications. It frees developers without going into the
complexity of building and maintaining the infrastructure. (Ex: AWS Elastic
Beanstalk, Windows Azure)
IAAS (Infrastructure as a Service): It provides virtualized computing resources
over the internet like cpu, memory, switches, routers, firewall, Dns, Load
balancer (Ex: Azure, AWS)
Q115)
What are the advantage of Cloud Computing?
Answer:
· Pay per
use
· Scalability
· Elasticity
· High
Availability
· Increase
speed and Agility
· Go
global in Minutes
Q116)
What is AWS?
Answer: Amazon web service is a secure cloud services platform
offering compute, power, database, storage, content delivery and other
functionality to help business scale and grow.
AWS is fully on-demand
AWS is Flexibility, availability and Scalability
AWS is Elasticity: scale up and scale down as needed.
Q117)
What is mean by Region, Availability Zone and Edge Location?
Answer: Region: An independent collection of AWS resources in a
defined geography. A collection of Data centers (Availability zones). All availability
zones in a region connected by high bandwidth.
Availability Zones: An Availability zone is a simply a data center. Designed as
independent failure zone. High speed connectivity, Low latency.
Edge Locations: Edge location are the important part of AWS Infrastructure.
Edge locations are CDN endpoints for cloud front to deliver content to end user
with low latency
Q118)
How to access AWS Platform?
Answer:
· AWS
Console
· AWS CLI
(Command line interface)
· AWS SDK
(Software Development Kit)
Q119)
What is EC2? What are the benefits in EC2?
Amazon Elastic compute cloud is a web service that provides
resizable compute capacity in the cloud.AWS EC2 provides scalable computing
capacity in the AWS Cloud. These are the virtual servers also called as an
instances. We can use the instances pay per use basis.
Benefits:
· Easier
and Faster
· Elastic
and Scalable
· High
Availability
· Cost-Effective
Q120)
What are the pricing models available in AWS EC2?
Answer:
· On-Demand
Instances
· Reserved
Instances
· Spot
Instances
· Dedicated
Host
Q121)
What are the types using in AWS EC2?
Answer:
· General
Purpose
· Compute
Optimized
· Memory
optimized
· Storage
Optimized
· Accelerated
Computing (GPU Based)
Q122)
What is AMI? What are the types in AMI?
Answer:
Amazon machine image is a special type of virtual appliance that is used to
create a virtual machine within the amazon Elastic compute cloud. AMI defines
the initial software that will be in an instance when it is launched.
Types of AMI:
· Published
by AWS
· AWS
Marketplace
· Generated
from existing instances
· Uploaded
virtual server
Q123)
How to Addressing AWS EC2 instances?
Answer:
· Public
Domain name system (DNS) name: When you launch an instance AWS creates a DNS
name that can be used to access the
· Public
IP: A launched instance may also have a public ip address This IP address
assigned from the address reserved by AWS and cannot be specified.
· Elastic
IP: An Elastic IP Address is an address unique on the internet that you reserve
independently and associate with Amazon EC2 instance. This IP Address persists
until the customer release it and is not tried to
Q124) What
is Security Group?
Answer: AWS allows you to control traffic in and out of your
instance through virtual firewall called Security groups. Security groups allow
you to control traffic based on port, protocol and source/Destination.
Q125)
When your instance show retired state?
Answer:Retired state only available in Reserved instances. Once
the reserved instance reserving time (1 yr/3 yr) ends it shows Retired state.
Q126)
Scenario: My EC2 instance IP address change automatically while instance stop
and start. What is the reason for that and explain solution?
Answer:AWS assigned Public IP automatically but it’s change
dynamically while stop and start. In that case we need to assign Elastic IP for
that instance, once assigned it doesn’t change automatically.
Q127)
What is Elastic Beanstalk?
Answer:AWS Elastic Beanstalk is the fastest and simplest way to
get an application up and running on AWS.Developers can simply upload their
code and the service automatically handle all the details such as resource
provisioning, load balancing, Auto scaling and Monitoring.
Q128)
What is Amazon Lightsail?
Answer:Lightsail designed to be the easiest way to launch and
manage a virtual private server with AWS.Lightsail plans include everything you
need to jumpstart your project a virtual machine, ssd based storage, data
transfer, DNS Management and a static ip.
Q129)
What is EBS?
Answer:Amazon EBS Provides persistent block level storage volumes
for use with Amazon EC2 instances. Amazon EBS volume is automatically
replicated with its availability zone to protect component failure offering
high availability and durability. Amazon EBS volumes are available in a variety
of types that differ in performance characteristics and Price.
Q130)
How to compare EBS Volumes?
Answer: Magnetic Volume: Magnetic volumes have the lowest
performance characteristics of all Amazon EBS volume types.
EBS Volume size: 1 GB to 1 TB Average IOPS: 100 IOPS Maximum throughput: 40-90
MB
General-Purpose SSD: General purpose SSD volumes offers cost-effective storage
that is ideal for a broad range of workloads. General purpose SSD volumes are
billed based on the amount of data space provisioned regardless of how much of
data you actually store on the volume.
EBS Volume size: 1 GB to 16 TB Maximum IOPS: upto 10000 IOPS Maximum
throughput: 160 MB
Provisioned IOPS SSD: Provisioned IOPS SSD volumes are designed to meet the
needs of I/O intensive workloads, particularly database workloads that are
sensitive to storage performance and consistency in random access I/O
throughput. Provisioned IOPS SSD Volumes provide predictable, High performance.
EBS Volume size: 4 GB to 16 TB Maximum IOPS: upto 20000 IOPS Maximum
throughput: 320 MB
Q131)
What is cold HDD and Throughput-optimized HDD?
Answer: Cold HDD: Cold HDD volumes are designed for less
frequently accessed workloads. These volumes are significantly less expensive
than throughput-optimized HDD volumes.
EBS Volume size: 500 GB to 16 TB Maximum IOPS: 200 IOPS Maximum throughput: 250
MB
Throughput-Optimized HDD: Throughput-optimized HDD volumes are low cost HDD
volumes designed for frequent access, throughput-intensive workloads such as
big data, data warehouse.
EBS Volume size: 500 GB to 16 TB Maximum IOPS: 500 IOPS Maximum throughput: 500
MB
Q132)
What is Amazon EBS-Optimized instances?
Answer: Amazon EBS optimized instances to ensure that the Amazon
EC2 instance is prepared to take advantage of the I/O of the Amazon EBS Volume.
An amazon EBS-optimized instance uses an optimized configuration stack and
provide additional dedicated capacity for Amazon EBS I/When you select Amazon
EBS-optimized for an instance you pay an additional hourly charge for that
instance.
Q133)
What is EBS Snapshot?
Answer:
· It can
back up the data on the EBS Volume. Snapshots are incremental backups.
· If this
is your first snapshot it may take some time to create. Snapshots are point in
time copies of volumes.
Q134)
How to connect EBS volume to multiple instance?
Answer: We can’t able to connect EBS volume to multiple
instance, but we can able to connect multiple EBS Volume to single instance.
Q135)
What are the virtualization types available in AWS?
Answer: Hardware assisted Virtualization: HVM instances are
presented with a fully virtualized set of hardware and they executing boot by
executing master boot record of the root block device of the image. It is
default Virtualization.
Para virtualization: This AMI boot with a special boot loader called PV-GRUB.
The ability of the guest kernel to communicate directly with the hypervisor
results in greater performance levels than other virtualization
approaches but they cannot take advantage of hardware extensions such as
networking, GPU etc. Its customized Virtualization image. Virtualization
image can be used only for particular service.
Q136)
Differentiate Block storage and File storage?
Answer:
Block Storage: Block storage operates at lower level, raw storage device level
and manages data as a set of numbered, fixed size blocks.
File Storage: File storage operates at a higher level, the operating system
level and manage data as a named hierarchy of files and folders.
Q137)
What are the advantage and disadvantage of EFS? Advantages:
Answer:
· Fully
managed service
· File
system grows and shrinks automatically to petabytes
· Can
support thousands of concurrent connections
· Multi
AZ replication
· Throughput
scales automatically to ensure consistent low latency Disadvantages:
· Not
available in all region
· Cross
region capability not available
· More
complicated to provision compared to S3 and EBS
Q138)
what are the things we need to remember while creating s3 bucket?
Answer:
· Amazon
S3 and Bucket names are
· This
means bucket names must be unique across all AWS
· Bucket
names can contain upto 63 lowercase letters, numbers, hyphens and
· You can
create and use multiple buckets
· You can
have upto 100 per account by
Q139)
What are the storage class available in Amazon s3?
Answer:
· Amazon
S3 Standard
· Amazon
S3 Standard-Infrequent Access
· Amazon
S3 Reduced Redundancy Storage
· Amazon
Glacier
Q140)
Explain Amazon s3 lifecycle rules?
Answer: Amazon S3 lifecycle configuration rules, you can
significantly reduce your storage costs by automatically transitioning data
from one storage class to another or even automatically delete data after
a period of time.
· Store
backup data initially in Amazon S3 Standard
· After
30 days, transition to Amazon Standard IA
· After 90
days, transition to Amazon Glacier
· After 3
years, delete
Q141)
What is the relation between Amazon S3 and AWS KMS?
Answer: To encrypt Amazon S3 data at rest, you can use several
variations of Server-Side Encryption. Amazon S3 encrypts your data at the
object level as it writes it to disks in its data centers and decrypt it for
you when you access it’ll SSE performed by Amazon S3 and AWS Key Management
Service (AWS KMS) uses the 256-bit Advanced Encryption Standard (AES).
Q142)
What is the function of cross region replication in Amazon S3?
Answer: Cross region replication is a feature allows you
asynchronously replicate all new objects in the source bucket in one AWS region
to a target bucket in another region. To enable cross-region replication,
versioning must be turned on for both source and destination buckets. Cross
region replication is commonly used to reduce the latency required to access
objects in Amazon S3
Q143)
How to create Encrypted EBS volume?
Answer: You need to select Encrypt this volume option in Volume
creation page. While creation a new master key will be created unless you
select a master key that you created separately in the service. Amazon uses the
AWS key management service (KMS) to handle key management.
Q144)
Explain stateful and Stateless firewall.
Answer:
Stateful Firewall: A Security group is a virtual stateful firewall that
controls inbound and outbound network traffic to AWS resources and Amazon EC2
instances. Operates at the instance level. It supports allow rules only. Return
traffic is automatically allowed, regardless of any rules.
Stateless Firewall: A Network access control List (ACL) is a virtual stateless
firewall on a subnet level. Supports allow rules and deny rules. Return traffic
must be explicitly allowed by rules.
Q145)
What is NAT Instance and NAT Gateway?
Answer:
NAT instance: A network address translation (NAT) instance is an Amazon Linux
machine Image (AMI) that is designed to accept traffic from instances within a
private subnet, translate the source IP address to the Public IP address of the
NAT instance and forward the traffic to IWG.
NAT Gateway: A NAT gateway is an Amazon managed resources that is designed to
operate just like a NAT instance but it is simpler to manage and highly
available within an availability Zone. To allow instance within a private
subnet to access internet resources through the IGW via a NAT gateway.
Q146)
What is VPC Peering?
Answer: Amazon VPC peering connection is a networking connection
between two amazon vpc’s that enables instances in either Amazon VPC to
communicate with each other as if they are within the same network. You can
create amazon VPC peering connection between your own Amazon VPC’s or Amazon
VPC in another AWS account within a single region.
Q147)
What is MFA in AWS?
Answer: Multi factor Authentication can add an extra layer
of security to your infrastructure by adding a second method of authentication
beyond just password or access key.
Q148)
What are the Authentication in AWS?
Answer:
· User
Name/Password
· Access
Key
· Access
Key/ Session Token
Q149)
What is Data warehouse in AWS?
Data ware house is a central repository for data that can come
from one or more sources. Organization typically use data warehouse to compile
reports and search the database using highly complex queries. Data warehouse
also typically updated on a batch schedule multiple times per day or per hour
compared to an OLTP (Online Transaction Processing) relational database that
can be updated thousands of times per second.
Q150)
What is mean by Multi-AZ in RDS?
Answer: Multi AZ allows you to place a secondary copy of
your database in another availability zone for disaster recovery purpose. Multi
AZ deployments are available for all types of Amazon RDS Database engines. When
you create s Multi-AZ DB instance a primary instance is created in one
Availability Zone and a secondary instance is created by another Availability
zone.
Q151)
What is Amazon Dynamo DB?
Answer: Amazon Dynamo DB is fully managed NoSQL database service
that provides fast and predictable performance with seamless scalability.
Dynamo DB makes it simple and Cost effective to store and retrieve any amount
of data.
Q152)
What is cloud formation?
Answer: Cloud formation is a service which creates the AWS
infrastructure using code. It helps to reduce time to manage resources. We can
able to create our resources Quickly and faster.
Q153)
How to plan Auto scaling?
Answer:
· Manual
Scaling
· Scheduled
Scaling
· Dynamic
Scaling
Q154)
What is Auto Scaling group?
Answer: Auto Scaling group is a collection of Amazon EC2
instances managed by the Auto scaling service. Each auto scaling group contains
configuration options that control when auto scaling should launch new instance
or terminate existing instance.
Q155)
Differentiate Basic and Detailed monitoring in cloud watch?
Answer:
Basic Monitoring: Basic monitoring sends data points to Amazon cloud watch
every five minutes for a limited number of preselected metrics at no charge.
Detailed Monitoring: Detailed monitoring sends data points to amazon CloudWatch
every minute and allows data aggregation for an additional charge.
Q156)
What is the relationship between Route53 and Cloud front?
Answer: In Cloud front we will deliver content to edge location
wise so here we can use Route 53 for Content Delivery Network. Additionally, if
you are using Amazon CloudFront you can configure Route 53 to route Internet
traffic to those resources.
Q157)
What are the routing policies available in Amazon Route53?
Answer:
· Simple
· Weighted
· Latency
Based
· Failover
· Geolocation
Q158)
What is Amazon ElastiCache?
Answer: Amazon ElastiCache is a web services that simplifies the
setup and management of distributed in memory caching environment.
· Cost
Effective
· High
Performance
· Scalable
Caching Environment
· Using
Memcached or Redis Cache Engine
Q159)
What is SES, SQS and SNS?
Answer: SES (Simple Email Service): SES is SMTP server provided
by Amazon which is designed to send bulk mails to customers in a quick and
cost-effective manner.SES does not allows to configure mail server.
SQS (Simple Queue Service): SQS is a fast, reliable and scalable, fully managed
message queuing service. Amazon SQS makes it simple and cost Effective. It’s
temporary repository for messages to waiting for processing and acts as a
buffer between the component producer and the consumer.
SNS (Simple Notification Service): SNS is a web service that coordinates and
manages the delivery or sending of messages to recipients.
Q160)
How To Use Amazon Sqs? What Is Aws?
Answer:Amazon Web Services is a secure cloud services stage,
offering compute power, database storage, content delivery and other
functionality to help industries scale and grow.
Q161) What
is the importance of buffer in AWS?
Answer:low price – Consume only the amount of calculating,
storage and other IT devices needed. No long-term assignation, minimum spend or
up-front expenditure is required.
Elastic and Scalable – Quickly Rise and decrease resources to applications to
satisfy customer demand and control costs. Avoid provisioning maintenance
up-front for plans with variable consumption speeds or low lifetimes.
Q162)
What is the way to secure data for resounding in the cloud?
Answer:
· Avoid
storage sensitive material in the cloud. …
· Read
the user contract to find out how your cloud service storing works. …
· Be
serious about passwords. …
· Encrypt.
…
· Use an
encrypted cloud service.
Q163) Name
The Several Layers Of Cloud Computing?
Answer:Cloud computing can be damaged up
into three main services: Software-as-a-Service (SaaS),
Infrastructure-as-a-Service (IaaS) and Platform-as-a-Service (PaaS). PaaS in
the middle, and IaaS on the lowest
Q164) What
Is Lambda edge In Aws?
Answer:Lambda Edge lets you run Lambda functions to modify
satisfied that Cloud Front delivers, executing the functions in AWS locations
closer to the viewer. The functions run in response to Cloud Front events,
without provisioning or managing server.
Q165) Distinguish
Between Scalability And Flexibility?
Answer:Cloud computing offers industries flexibility and
scalability when it comes to computing needs:
Flexibility. Cloud computing agrees your workers to be more flexible – both in
and out of the workplace. Workers can access files using web-enabled devices
such as smartphones, laptops and notebooks. In this way, cloud computing
empowers the use of mobile technology.
One of the key assistances of using cloud computing is its scalability. Cloud
computing allows your business to easily expensive or downscale your IT
requests as and when required. For example, most cloud service workers will
allow you to increase your existing resources to accommodate increased business
needs or changes. This will allow you to support your commercial growth without
exclusive changes to your present IT systems.
Q166) What
is IaaS?
Answer:IaaS is a cloud service that runs services on
“pay-for-what-you-use” basis
IaaS workers include Amazon Web Services, Microsoft Azure and Google Compute
Engine
Users: IT Administrators
Q167) What
is PaaS?
Answer:PaaS runs cloud platforms and runtime environments to
develop, test and manage software
Users: Software Developers
Q168) What
is SaaS?
Answer:In SaaS, cloud workers host and manage the software
application on a pay-as-you-go pricing model
Users: End Customers
Q169) Which
Automation Gears Can Help With Spinup Services?
Answer:The API tools can be used for spin up services and also
for the written scripts. Persons scripts could be coded in Perl, bash or other
languages of your preference. There is one more option that is flowery
management and stipulating tools such as a dummy or improved descendant. A tool
called Scalar can also be used and finally we can go with a controlled
explanation like a Right scale. Which automation gears can help with pinup
service.
Q170) What
Is an Ami? How Do I Build One?
Answer:An Amazon Machine Image (AMI) explains the programs and
settings that will be applied when you launch an EC2 instance. Once you have
finished organizing the data, services, and submissions on your ArcGIS Server
instance, you can save your work as a custom AMI stored in Amazon EC2. You can
scale out your site by using this institution AMI to launch added instances
Use the following process to create your own AMI using the AWS Administration
Console:
*Configure an EC2 example and its attached EBS volumes in the exact way you
want them created in the custom AMI.
1. Log out
of your instance, but do not stop or terminate it.
2. Log in
to the AWS Management Console, display the EC2 page for your region, then click
Instances.
3. Choose
the instance from which you want to create a custom AMI.
4. Click
Actions and click Create Image.
5. Type a
name for Image Name that is easily identifiable to you and, optionally, input
text for Image Description.
6. Click
Create Image.
Read the message box that appears. To view the AMI standing, go
to the AMIs page. Here you can see your AMI being created. It can take a though
to create the AMI. Plan for at least 20 minutes, or slower if you’ve connected
a lot of additional applications or data.
Q171) What
Are The Main Features Of Amazon Cloud Front?
Answer:Amazon Cloud Front is a web service that speeds up
delivery of your static and dynamic web content, such as .html, .css, .js, and
image files, to your users.CloudFront delivers your content through a universal
network of data centers called edge locations
Q172)
What Are The Features Of The Amazon Ec2 Service?
Answer:Amazon Elastic Calculate Cloud (Amazon EC2) is a web
service that provides secure, resizable compute capacity in the cloud. It is
designed to make web-scale cloud calculating easier for designers. Amazon EC2’s
simple web serviceinterface allows you to obtain and configure capacity with
minimal friction.
Q173)
Explain Storage For Amazon Ec2 Instance.?
Answer:An instance store is a provisional storing type located
on disks that are physically attached to a host machine. … This article will
present you to the AWS instance store storage type, compare it to AWS Elastic
Block Storage (AWS EBS), and show you how to backup data stored on instance
stores to AWS EBS
Amazon SQS is a message queue service used by scattered requests to exchange
messages through a polling model, and can be used to decouple sending and
receiving components
Q174)
When attached to an Amazon VPC which two components provide connectivity with
external networks?
Answer:
· Internet
Gateway {IGW)
· Virtual
Private Gateway (VGW)
Q175)
Which of the following are characteristics of Amazon VPC subnets?
Answer:
· Each
subnet maps to a single Availability Zone.
· By
defaulting, all subnets can route between each other, whether they are private
or public.
Q176)
How can you send request to Amazon S3?
Answer:Every communication with Amazon S3 is either genuine or
anonymous. Authentication is a process of validating the individuality of the
requester trying to access an Amazon Web Services (AWS) product. Genuine
requests must include a autograph value that authenticates the request sender.
The autograph value is, in part, created from the requester’s AWS access keys
(access key identification and secret access key).
Q177)
What is the best approach to anchor information for conveying in the cloud ?
Answer:Backup Data Locally. A standout amongst the most vital
interesting points while overseeing information is to guarantee that you have
reinforcements for your information,
· Avoid
Storing Sensitive Information. …
· Use
Cloud Services that Encrypt Data. …
· Encrypt
Your Data. …
· Install
Anti-infection Software. …
· Make
Passwords Stronger. …
· Test
the Security Measures in Place.
Q178)
What is AWS Certificate Manager ?
Answer:AWS Certificate Manager is an administration that lets
you effortlessly arrangement, oversee, and send open and private Secure Sockets
Layer/Transport Layer Security (SSL/TLS) endorsements for use with AWS
administrations and your inward associated assets. SSL/TLS declarations are
utilized to anchor arrange interchanges and set up the character of sites over
the Internet and additionally assets on private systems. AWS Certificate
Manager expels the tedious manual procedure of obtaining, transferring, and
reestablishing SSL/TLS endorsements.
Q179)
What is the AWS Key Management Service
Answer:AWS Key Management Service (AWS KMS) is an overseen
benefit that makes it simple for you to make and control the encryption keys
used to scramble your information. … AWS KMS is additionally coordinated with
AWS CloudTrail to give encryption key use logs to help meet your inspecting,
administrative and consistence needs.
Q180)
What is
Amazon EMR ?
Answer:Amazon Elastic MapReduce (EMR) is one such administration
that gives completely oversaw facilitated Hadoop system over Amazon Elastic
Compute Cloud (EC2).
Q181)
What is Amazon Kinesis Firehose ?
Answer:Amazon Kinesis Data Firehose is the least demanding
approach to dependably stack gushing information into information stores and
examination devices. … It is a completely overseen benefit that consequently
scales to coordinate the throughput of your information and requires no
continuous organization
Q182)
What Is Amazon CloudSearch and its highlights ?
Answer:Amazon CloudSearch is a versatile cloud-based hunt
benefit that frames some portion of Amazon Web Services (AWS). CloudSearch is
normally used to incorporate tweaked seek abilities into different applications.
As indicated by Amazon, engineers can set a pursuit application up and send it
completely in under 60 minutes.
Q183)
Is it feasible for an EC2 exemplary occurrence to wind up an individual from a
virtual private cloud?
Answer:Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) empowers you to
characterize a virtual system in your very own consistently disengaged zone
inside the AWS cloud, known as a virtual private cloud (VPC). You can dispatch
your Amazon EC2 assets, for example, occasions, into the subnets of your VPC.
Your VPC nearly looks like a conventional system that you may work in your very
own server farm, with the advantages of utilizing adaptable foundation from
AWS. You can design your VPC; you can choose its IP address extend, make subnets,
and arrange course tables, organize portals, and security settings. You can
interface occurrences in your VPC to the web or to your own server farm
Q184)
Mention crafted by an Amazon VPC switch.
Answer:VPCs and Subnets. A virtual private cloud (VPC) is a virtual
system committed to your AWS account. It is consistently segregated from other
virtual systems in the AWS Cloud. You can dispatch your AWS assets, for
example, Amazon EC2 cases, into your VPC.
Q185)
How would one be able to associate a VPC to corporate server farm?
Answer:AWS Direct Connect empowers you to safely associate your
AWS condition to your on-premises server farm or office area over a standard 1
gigabit or 10 gigabit Ethernet fiber-optic association. AWS Direct Connect
offers committed fast, low dormancy association, which sidesteps web access
suppliers in your system way. An AWS Direct Connect area gives access to Amazon
Web Services in the locale it is related with, and also access to different US
areas. AWS Direct Connect enables you to consistently parcel the fiber-optic
associations into numerous intelligent associations called Virtual Local Area
Networks (VLAN). You can exploit these intelligent associations with enhance
security, separate traffic, and accomplish consistence necessities.
Q186)
Is it conceivable to push off S3 with EC2 examples ?
Answer:Truly, it very well may be pushed off for examples with
root approaches upheld by local event stockpiling. By utilizing Amazon S3,
engineers approach the comparative to a great degree versatile, reliable,
quick, low-valued information stockpiling substructure that Amazon uses to
follow its own overall system of sites. So as to perform frameworks in the
Amazon EC2 air, engineers utilize the instruments giving to stack their Amazon
Machine Images (AMIs) into Amazon S3 and to exchange them between Amazon S3 and
Amazon EC2. Extra use case may be for sites facilitated on EC2 to stack their
stationary substance from S3.
Q187)
What is the distinction between Amazon S3 and EBS ?
Answer:EBS is for mounting straightforwardly onto EC2 server
examples. S3 is Object Oriented Storage that isn’t continually waiting be
gotten to (and is subsequently less expensive). There is then much less
expensive AWS Glacier which is for long haul stockpiling where you don’t
generally hope to need to get to it, however wouldn’t have any desire to lose
it.
There are then two principle kinds of EBS – HDD (Hard Disk Drives, i.e.
attractive turning circles), which are genuinely ease back to access, and SSD,
which are strong state drives which are excessively quick to get to, yet
increasingly costly.
· Finally,
EBS can be purchased with or without Provisioned IOPS.
· Obviously
these distinctions accompany related estimating contrasts, so it merits
focusing on the distinctions and utilize the least expensive that conveys the
execution you require.
Q188)
What do you comprehend by AWS?
Answer:This is one of the generally asked AWS engineer inquiries
questions. This inquiry checks your essential AWS learning so the appropriate
response ought to be clear. Amazon Web Services (AWS) is a cloud benefit stage
which offers figuring power, investigation, content conveyance, database
stockpiling, sending and some different administrations to help you in your
business development. These administrations are profoundly versatile, solid,
secure, and cheap distributed computing administrations which are plot to
cooperate and, applications in this manner made are further developed and
escalade.
Q189)
Clarify the principle components of AWS?
Answer:The principle components of AWS are:
Highway 53: Route53 is an exceptionally versatile DNS web benefit.
Basic Storage Service (S3): S3 is most generally utilized AWS stockpiling web
benefit.
Straightforward E-mail Service (SES): SES is a facilitated value-based email
benefit and enables one to smoothly send deliverable messages utilizing a
RESTFUL API call or through an ordinary SMTP.
Personality and Access Management (IAM): IAM gives enhanced character and
security the board for AWS account.
Versatile Compute Cloud (EC2): EC2 is an AWS biological community focal piece.
It is in charge of giving on-request and adaptable processing assets with a
“pay as you go” estimating model.
Flexible Block Store (EBS): EBS offers consistent capacity arrangement that can
be found in occurrences as a customary hard drive.
CloudWatch: CloudWatch enables the controller to viewpoint and accumulate key
measurements and furthermore
set a progression of cautions to be advised if there is any
inconvenience.
This is among habitually asked AWS engineer inquiries questions. Simply find
the questioner psyche and solution appropriately either with parts name or with
the portrayal alongside.
Q190)
I’m not catching your meaning by AMI? What does it incorporate?
Answer:You may run over at least one AMI related AWS engineer
inquiries amid your AWS designer meet. Along these lines, set yourself up with
a decent learning of AMI.
AMI represents the term Amazon Machine Image. It’s an AWS format which gives
the data (an application server, and working framework, and applications)
required to play out the dispatch of an occasion. This AMI is the duplicate of
the AMI that is running in the cloud as a virtual server. You can dispatch
occurrences from the same number of various AMIs as you require. AMI comprises
of the followings:
A pull volume format for a current example
Launch authorizations to figure out which AWS records will inspire the AMI so
as to dispatch the occasions
Mapping for square gadget to compute the aggregate volume that will be appended
to the example at the season of dispatch
Q191)
Is vertically scale is conceivable on Amazon occurrence?
Answer:Indeed, vertically scale is conceivable on Amazon
example.
This is one of the normal AWS engineer inquiries questions. In the event that
the questioner is hoping to find a definite solution from you, clarify the
system for vertical scaling.
Q192)
What is the association among AMI and Instance?
Answer:Various sorts of examples can be propelled from one AMI.
The sort of an occasion for the most part manages the equipment segments of the
host PC that is utilized for the case. Each kind of occurrence has unmistakable
registering and memory adequacy.
When an example is propelled, it gives a role as host and the client
cooperation with it is same likewise with some other PC however we have a
totally controlled access to our occurrences. AWS engineer inquiries questions
may contain at least one AMI based inquiries, so set yourself up for the AMI
theme exceptionally well.
Q193)
What is the distinction between Amazon S3 and EC2?
Answer:The contrast between Amazon S3 and EC2 is given beneath:
Amazon S3
Amazon EC2
The significance of S3 is Simple Storage Service. The importance of EC2 is
Elastic Compute Cloud.
It is only an information stockpiling administration which is utilized to store
huge paired files. It is a cloud web benefit which is utilized to have the
application made.
It isn’t required to run a server. It is sufficient to run a server.
It has a REST interface and utilizations secure HMAC-SHA1 validation keys. It
is much the same as a tremendous PC machine which can deal with application
like Python, PHP, Apache and some other database.
When you are going for an AWS designer meet, set yourself up with the ideas of
Amazon S3 and EC2, and the distinction between them.
Q194)
What number of capacity alternatives are there for EC2 Instance?
Answer:There are four stockpiling choices for Amazon EC2
Instance:
· Amazon
EBS
· Amazon
EC2 Instance Store
· Amazon
S3
· Adding
Storage
Amazon EC2 is the basic
subject you may run over while experiencing AWS engineer inquiries questions.
Get a careful learning of the EC2 occurrence and all the capacity alternatives
for the EC2 case.
Q195)
What are the security best practices for Amazon Ec2 examples?
Answer:There are various accepted procedures for anchoring
Amazon EC2 occurrences that are pertinent whether occasions are running
on-preface server farms or on virtual machines. How about we view some broad
prescribed procedures:
Minimum Access: Make beyond any doubt that your EC2 example has controlled
access to the case and in addition to the system. Offer access specialists just
to the confided in substances.
Slightest Privilege: Follow the vital guideline of minimum benefit for cases
and clients to play out the capacities. Produce jobs with confined access for
the occurrences.
Setup Management: Consider each EC2 occasion a design thing and use AWS
arrangement the executives administrations to have a pattern for the setup of
the occurrences as these administrations incorporate refreshed enemy of
infection programming, security highlights and so forth.
Whatever be the activity job, you may go over security based AWS inquiries
questions. Along these lines, motivate arranged with this inquiry to break the
AWS designer meet.
Q196)
Clarify the highlights of Amazon EC2 administrations.
Answer:Amazon EC2 administrations have following highlights:
· Virtual
Computing Environments
· Proffers
Persistent capacity volumes
· Firewall
approving you to indicate the convention
· Pre-designed
layouts
· Static
IP address for dynamic Cloud Computing
Q197)
What is the system to send a demand to Amazon S3?
Answer: Reply: There are 2 different ways to send a demand
to Amazon S3 –
· Using
REST API
· Using
AWS SDK Wrapper Libraries, these wrapper libraries wrap the REST APIs for
Amazon
Q198)
What is the default number of basins made in AWS?
Answer:This is an extremely straightforward inquiry yet
positions high among AWS engineer inquiries questions. Answer this inquiry
straightforwardly as the default number of pails made in each AWS account is
100.
Q199)
What is the motivation behind T2 examples?
Answer:T2 cases are intended for
Providing moderate gauge execution
Higher execution as required by outstanding task at hand
Q200)
What is the utilization of the cradle in AWS?
Answer:This is among habitually asked AWS designer inquiries
questions. Give the appropriate response in straightforward terms, the cradle
is primarily used to oversee stack with the synchronization of different parts
i.e. to make framework blame tolerant. Without support, segments don’t utilize
any reasonable technique to get and process demands. Be that as it may, the
cushion makes segments to work in a decent way and at a similar speed, hence
results in quicker administrations.
Q201)
What happens when an Amazon EC2 occurrence is halted or ended?
Answer:At the season of ceasing an Amazon EC2 case, a shutdown
is performed in a typical way. From that point onward, the changes to the
ceased state happen. Amid this, the majority of the Amazon EBS volumes are stayed
joined to the case and the case can be begun whenever. The occurrence hours are
not included when the occasion is the ceased state.
At the season of ending an Amazon EC2 case, a shutdown is performed in an
ordinary way. Amid this, the erasure of the majority of the Amazon EBS volumes
is performed. To stay away from this, the estimation of credit
deleteOnTermination is set to false. On end, the occurrence additionally
experiences cancellation, so the case can’t be begun once more.
Q202)
What are the mainstream DevOps devices?
Answer:In an AWS DevOps Engineer talk with, this is the most
widely recognized AWS inquiries for DevOps. To answer this inquiry, notice the
well known DevOps apparatuses with the kind of hardware –
· Jenkins
– Continuous Integration Tool
· Git –
Version Control System Tool
· Nagios
– Continuous Monitoring Tool
· Selenium
– Continuous Testing Tool
· Docker
– Containerization Tool
· Puppet,
Chef, Ansible – Deployment and Configuration Administration Tools.
Q203)
What are IAM Roles and Policies, What is the difference between IAM Roles and
Policies.
Answer:Roles are for AWS services, Where we can assign
permission of some AWS service to other Service.
Example – Giving S3 permission to EC2 to access S3 Bucket Contents.
Policies are for users and groups, Where we can assign permission to user’s and
groups.
Example – Giving permission to user to access the S3 Buckets.
Q204)
What are the Defaults services we get when we create custom AWS VPC?
Answer:
· Route
Table
· Network
ACL
· Security
Group
Q205)
What is the Difference Between Public Subnet and Private Subnet ?
Answer:Public Subnet will have Internet Gateway Attached to its
associated Route Table and Subnet, Private Subnet will not have the Internet
Gateway Attached to its associated Route Table and Subnet
Public Subnet will have internet access and Private subnet will not have
the internet access directly.
Q206) How
do you access the Ec2 which has private IP which is in private Subnet ?
Answer: We can access using VPN if the VPN is configured into
that Particular VPC where Ec2 is assigned to that VPC in the Subnet. We can
access using other Ec2 which has the Public access.
Q207)
We have a custom VPC Configured and MYSQL Database server which is in Private
Subnet and we need to update the MYSQL Database
Server, What are the Option to do so.
Answer:By using NAT Gateway in the VPC or Launch a NAT Instance
( Ec2) Configure or Attach the NAT Gateway in Public Subnet ( Which has Route
Table attached to IGW) and attach it to the Route Table which is Already
attached to the Private Subnet.
Q208)
What are the Difference Between Security Groups and Network ACL
Answer:
|
Security Groups |
Network ACL |
|
Attached to Ec2 instance |
Attached to a subnet. |
|
Stateful – Changes made in incoming rules is
automatically applied to the outgoing rule |
Stateless – Changes made in incoming rules is
not applied to the outgoing rule |
|
Blocking IP Address can’t be done |
IP Address can be Blocked |
|
Allow rules only, by default all rules are denied |
Allow and Deny can be Used. |
Q209)
What are the Difference Between Route53 and ELB?
Answer:Amazon Route 53 will handle DNS servers. Route 53 give
you web interface through which the DNS can be managed using Route 53, it is
possible to direct and failover traffic. This can be achieved by using DNS
Routing Policy.
One more routing policy is Failover Routing policy. we set up a health
check to monitor your application endpoints. If one of the endpoints is not
available, Route 53 will automatically forward the traffic to other
endpoint.
Elastic Load Balancing
ELB automatically scales depends on the demand, so sizing of the load balancers
to handle more traffic effectively when it is not required.
Q210)
What are the DB engines which can be used in AWS RDS?
Answer:
· MariaDB
· MYSQL
DB
· MS SQL
DB
· Postgre
DB
· Oracle
DB
Q211)
What is Status Checks in AWS Ec2?
Answer: System Status Checks – System Status checks will look
into problems with instance which needs AWS help to resolve the issue. When we
see system status check failure, you can wait for AWS to resolve the issue, or
do it by our self.
· Network
connectivity
· System
power
· Software
issues Data Centre’s
· Hardware
issues
· Instance
Status Checks – Instance Status checks will look into issues which need our
involvement to fix the issue. if status check fails, we can reboot that
particular instance.
· Failed
system status checks
· Memory
Full
· Corrupted
file system
· Kernel
issues
Q212)
To establish a peering connections between two VPC’s What condition must be
met?
Answer:
· CIDR
Block should overlap
· CIDR
Block should not overlap
· VPC
should be in the same region
· VPC
must belong to same account.
· CIDR
block should not overlap between vpc setting up a peering connection . peering
connection is allowed within a region , across region, across different
account.
Q213) Troubleshooting
with EC2 Instances:
Answer: Instance States
· If the
instance state is 0/2- there might be some hardware issue
· If the
instance state is ½-there might be issue with OS.
Workaround-Need to restart the instance, if still that is not working logs will
help to fix the issue.
Q214) How EC2instances
can be resized.
Answer: EC2 instances can be resizable(scale up or scale down) based on
requirement
Q215)
EBS: its block-level storage volume which we can use after mounting with EC2
instances.
Answer:For types please refer AWS Solution Architect book.
Q216)
Difference between EBS,EFS and S3
Answer:
· We can
access EBS only if its mounted with instance, at a time EBS can be mounted only
with one instance.
· EFS can
be shared at a time with multiple instances
· S3 can
be accessed without mounting with instances
Q217)
Maximum number of bucket which can be crated in AWS.
Answer:100 buckets can be created by default in AWS account.To
get more buckets additionally you have to request Amazon for that.
Q218)
Maximum number of EC2 which can be created in VPC.
Answer:Maximum 20 instances can be created in a VPC. we can
create 20 reserve instances and request for spot instance as per demand.
Q219)
How EBS can be accessed?
Answer:EBS provides high performance block-level
storage which can be attached with running EC2 instance. Storage can be
formatted and mounted with EC2 instance, then it can be accessed.
Q220)
Process to mount EBS to EC2 instance
Answer:
· Df –k
· mkfs.ext4
/dev/xvdf
· Fdisk
–l
· Mkdir
/my5gbdata
· Mount
/dev/xvdf /my5gbdata
Q221)
How to add volume permanently with instance.
Answer:With each restart volume will get unmounted from
instance, to keep this attached need to perform below step
Cd /etc/fstab
/dev/xvdf /data ext4 defaults 0
0 <edit the file system name accordingly>
Q222)
What is the Difference between the Service Role and SAML Federated Role.
Answer: Service Role are meant for usage of AWS Services and
based upon the policies attached to it,it will have the scope to do its task.
Example : In case of automation we can create a service role and attached to
it.
Federated Roles are meant for User Access and getting access to AWS as per
designed role. Example : We can have a federated role created for our
office employee and corresponding to that a Group will be created in the AD and
user will be added to it.
Q223)
How many Policies can be attached to a role.
Answer: 10 (Soft limit), We can have till 20.
Q224)
What are the different ways to access AWS.
Answer:3 Different ways (CLI, Console, SDK)
Q225)
How a Root AWS user is different from in IAM User.
Answer: Root User will have acces to entire AWS environment and
it will not have any policy attached to it. While IAM User will be able to do
its task on the basis of policies attached to it.
Q226)
What do you mean by Principal of least privilege in term of IAM.
Answer: Principal of least privilege means to provide the same
or equivalent permission to the user/role.
Q227)
What is the meaning of non-explicit deny for an IAM User.
Answer: When an IAM user is created and it is not having any
policy attached to it,in that case he will not be able to access any of the AWS
Service until a policy has been attached to it.
Q228)
What is the precedence level between explicit allow and explicit deny.
Answer: Explicit deny will always override Explicit Allow.
Q229)
What is the benefit of creating a group in IAM.
Answer:Creation of Group makes the user management process much
simpler and user with the same kind of permission can be added in a group and
at last addition of a policy will be much simpler to the group in comparison to
doing the same thing manually.
Q230)
What is the difference between the Administrative Access and Power User Access
in term of pre-build policy.
Answer: Administrative Access will have the Full access to AWS
resources. While Power User Access will have the Admin access except the
user/group management permission.
Q231)
What is the purpose of Identity Provider.
Answer: Identity Provider helps in building the trust between
the AWS and the Corporate AD environment while we create the Federated role.
Q232)
What are the benefits of STS (Security Token Service).
Answer: It help in securing the AWS environment as we need not
to embed or distributed the AWS Security credentials in the application. As the
credentials are temporary we need not to rotate them and revoke them.
Q233)
What is the benefit of creating the AWS Organization.
Answer: It helps in managing the IAM Policies, creating the AWS
Accounts programmatically, helps in managing the payment methods and
consolidated billing.
Q234)
What is the maximum file length in S3?
Answer: utf-8 1024 bytes
Q235)
Which activity cannot be done using autoscaling?
Answer:Maintain fixed running of ec2
Q236)
How will you secure data at rest in EBS?
Answer: EBS data is always secure
Q237)
What is the maximum size of S3 Bucket?
Answer: 5TB
Q238)
Can objects in Amazon s3 be delivered through amazon cloud front?
Answer:Yes
Q239)
Which service is used to distribute content to end user service using global
network of edge location?
Answer: Virtual Private Cloud
Q240)
What is ephemaral storage?
Answer: Temporary storage
Q241)
What are shards in kinesis aws services?
Answer: Shards are used to store data in Kinesis.
Q242)
Where can you find the ephemeral storage?
Answer: In Instance store service.
Q243) I
have some private servers on my premises also i have distributed some of My
workload on the public cloud,what is the architecture called?
Answer:Virtual private cloud
Q244)
Route 53 can be used to route users to infrastructure outside of
aws.True/false?
Answer: False
Q245)
Is simple workflow service one of the valid Simple Notification Service
subscribers?
Answer: No
Q246)
Which cloud model do Developers and organizations all around the world leverage
extensively?
Answer: IAAS-Infrastructure as a service.
Q247)
Can cloud front serve content from a non AWS origin server?
Answer: No
Q248)
Is EFS a centralised storage service in AWS?
Answer: Yes
Q249)
Which AWS service will you use to collect and process ecommerce data for near
real time analysis?
Answer: Both Dynamo DB & Redshift
Q250)
An high demand of IOPS performance is expected around 15000.Which EBS volume
type would you recommend?
Answer: Provisioned IOPS.
Q251)
What are various vendors that provides that cloud computing services ?
Below are some of the vendors that provides that cloud services.
· AWS
· Azure
· GCP
· SAP
cloud
· Oracle
cloud
· Red Hat
cloud
· Verizon
and so on.
Q252)
What is the difference between a user and a role in AWS and under what service
does this concept come under?
A user and a role is used to provide access to the AWS services.
When a user is created, you will have credentials for the user but when you
create a role, no credentials are created. So your roles are more secured when
compared to the users. This concept comes under the IAM service that deals with
the access to the AWS services.
Q253)
What are the types of access that you can give to your users ?
You can give 2 types of access to your users, programmatic
access and console access.
Q254)
What are the different instance types we have in EC2?
We have the below type of instance types in EC2,
· General-purpose
· Compute-optimized
· Storage
optimized
· Memory-optimized
· Accelerated
computing
Q255)
What are the pricing models in EC2 ?
Below are the pricing models in EC2,
· On-demand
· Spot
instances
· Scheduled
instances
· Reserved
instances
· Dedicated
instances
· Dedicated
hosts
· Saving
plans
· Capacity
reservations
Q256)
What is the difference between Instance store volume and EBS volumes?
Instance store volumes are used for temporary data. That is, the
data is available as long as the instance is running. F you stop or terminate
the instance, the data is lost.
EBS volumes are used for persistent data. That is, the data can be made
available even when the instance is not running.
Q257)
What are the types of EBS volumes?
Below are the types in EBS volumes,
· General-purpose
· Provisioned
IOPS
· Magnetic
· Cold
HDD
· Throughput
optimized
Q258)
What are key pairs and what does it consists of?
Key pairs are login information that you can use to login to the
EC2 instances. It consists of public key and private key that will make for the
key pairs.
Q259)
How can you monitor the health status of your EC2 instances?
You can monitor the EC2 instances by creating a health check for
the EC2 instances. You have this option when creating the load balancer and can
be used by the load balancer to decide whether to send the load/traffic to the
EC2 instances.
Q260)
What is the monitoring tool in AWS and what are the metrics that you can
monitor for EC2?
Cloudwatch is the monitoring tool in AWS. By using this, you can
monitor metrics like, CPU utilization, disk reads, disk writes, network in,
network out and so on.
Q261)
What is the S3 service? What are the different storage types and which is the
default one?
S3 is storage for the internet. You can use this S3 service to
store any data, any time and access the data from any location. Below are the
types of S3 storage,
· Standard
frequently accessed
· Standard
infrequently accessed
· One-zone
infrequently accessed
· Glacier
· Glacier
archive
· Intelligent
tiering
· Reduced
redundancy storage.
By default, whenever you
create the S3 buckets, standard frequently accessed will be used.
Q262)
How can control the access to your S3 buckets ?
You can control the access by using the ACL – Access Control
List and the bucket policies.
Q263)
What is the difference between EBS and EFS?
EBS – Elastic Block Store is attached to a single instance at a
time, whereas EFS – Elastic File System can be attached to multiple instances at
the same time.
Q264)
What is the service that can be used for data migration?
Snowball is a service that can be used for data migration. You
can use this service to move your data from one region to another region,
import from S3, export from S3 or for local usage.
Q265)
What is the difference between the Internet gateway and NAT gateway?
The Internet gateway is used to give internet access to your
instances that are running the public subnets and NAT – Network Address
Translation is used to give internet access to that instances that are running
in the private subnets.
Q266)
What is an EIP ?
EIP – Elastic IP address is a static IP address that be used to
mask the failure of EC2 instances. When you stop and start an instance, you
public IP address will change. To avoid this, you can use an EIP that will
maintain the same IP address when you start and stop and EC2 instance.
Q267)
What is the difference between a security group and NACL?
Security
groups
NACL
Created at the instance
level.
Created at the subnet level.
You can add only “allow”
rules.
You can add “allow” and “deny” rules.
Does not have any rule
numbers.
Follows rule numbering system.
Statefull.
Stateless.
Q267)
What is the auditing service in AWS ?
Cloud trail is the auditing service that can be used in AWS. By
default, all the actions that a user takes in the AWS account is logged as an
event in the CloudTrail service. You can see the events for the last 90 days by
default.
Q268)
What is cloud formation ?
CloudFormation is also known as Infrastructure As A Service.
This service can be used to automate the infrastructure setup by writing
scripts. You can write the script in either JSON or YAML format. Both are
supported by cloudFormation.
Q269)
What are the types of routing policies we have in Route53 ?
We have the below routing policies in Route53,
· Simple
· Weighted
· Latency
· Failover
· Geolocation
· Multivalue
answer
Q270)
What is cloudFront ?
CloudFront is the content delivery network in AWS. In
CloudFront, you have edge locations that act as your cache locations that are
utilized by CloudFront to cache the contents.
Q271)
What are the types you have in storage gateway ?
There are 3 types in storage gateway,
· File
gateway
· Volume
gateway
· Tape
gateway
Q272)
What are the types you have in kinesis ?
There are 3 types in kinesis,
· Kinesis
streams
· Kinesis
firehose
· Kinesis
analytics
Q272)
What is the command that you can use to login to the command line tool ?
You can use the “aws configure” command to login to the command
line tool. This will prompt you for the access key and secret key to login to
the terminal.
Q273)
What is the command to copy contents from S3 bucket to an EC2 server ?
You can use the below command,
aws s3 cp s3://<S3 bucket name> <destination>
Q274)
Which is the service that is known as serverless computing service ?
Lambda is the service that is known as serverless computing.
With this service, you do not have to worry about provisioning servers or
managing any servers.
Q275)
What are key pairs ?
Key pairs are you login information that you can use to login to
the EC2 servers. Key pairs consists of public key and private key that make up
for the key pairs.
Q276)
What is user data in AWS ?
User data can be used to write the boot-up script that you can
use to execute certain commands when your server is starting up. Whenever you
want to automate certain tasks in your server, you can make use of the user
data section for your boot-up scripts.
Q277)
How can you encrypt the data in S3 ?
You can use AES-256 and KMS to encrypt your data in S3. KMS is
your Key Management Service to encrypt your data in S3.
No comments:
Post a Comment